Irtisanoutuminen voi usein olla kiusallinen ja stressaava tilanne. Polvien tulisi kuitenkin tutista ennemmin uuden työpaikan tuottamasta positiivisesta innostuksesta kuin irtisanoutumisen aiheuttamasta jännityksestä. Maailma on pieni – siksi irtisanomisilmoitus kannattaa tehdä nykyistä työnantajaa kunnioittaen.

Irtisanoutumisesta kertominen

Miten sitten kertoa irtisanoutumisesta esimiehelle? Sähköposti saattaa tuntua kutkuttavan helpolta vaihtoehdolta, mutta oikea tapa on kertoa asiasta esimiehelle kasvotusten ja asiallisesti. Ehdottoman tärkeää on, että esimies on ensimmäinen henkilö organisaatiossa, joka kuulee irtisanoutumisesta.
Irtisanoutuminen tulee esittää positiiviseen sävyyn. Kiitä esimiestäsi kuluneista vuosista ja kerro, miten paljon olet oppinut työskennellessäsi yrityksessä. Kerro myös, mikä on viimeinen päivä, jolloin olet nykyisen työnantajan palveluksessa. Perustele työpaikan vaihto uuden tehtävän hyvillä puolilla, älä nykyisen heikkouksilla.

Irtisanomisaika

Työsopimuslain mukainen työntekijän noudatettavat irtisanomisajat ovat 14 päivää (kun työsuhde on jatkunut enintään 5 vuotta) ja 1 kuukausi (kun työsuhde on jatkunut yli 5 vuotta). Lakiin kirjatuista irtisanomisajoista voidaan sopia toisin työehtosopimuksella tai työsopimuksella. Jos olet epävarma irtisanomisajan pituudesta, tiedustele asiaa työpaikan henkilöstöosastolta.
Irtisanomisaika on normaalia työaikaa, joten hoida se kunnialla loppuun asti. Varaudu siihen, että tehtäviäsi voidaan delegoida muille vielä työskennellessäsi yrityksessä. Sinulta saatetaan myös evätä pääsy joihinkin tärkeisiin tapaamisiin ja palavereihin.
Viimeisinä työpäivinä ole yhteydessä asiakkaisiin ja työtovereihin. Anna heille uudet yhteystietosi ja pyydä mahdollisia suosituksia. Kiitä lähimpiä työtovereita yhteisistä vuosista esimerkiksi kakkukahvien merkeissä.

Irtisanoutujan muistilista

  1. Mieti, miten esimiehesi saattaa reagoida irtisanoutumiseen. Hän voi esimerkiksi tehdä uuden työtarjouksen tai opastaa välittömästi ulos rakennuksesta. Mieti siis muutama askel pidemmälle ennen kuin kerrot irtisanoutumisesta.
  2. Tarjoudu auttamaan seuraajasi rekrytoimisessa ja perehdyttämisessä. Muista hoitaa kaikki projektisi loppuun tai järjestää niille uudet vastuuhenkilöt.
  3. Mieti, miten puhut uudesta työpaikastasi. Kerro rehellisesti asiat, jotka nykyisen työnantajan tulisi tietää. Jos vaihdat kilpailijan palvelukseen, on hyvä sanoa siitä heti.
  4. Kerro irtisanoutumisesta ensin työnantajalle ja vasta sitten kollegoille.
  5. Muista pitää huoli eduistasi. Kysy HR-osastolta apua, miten esimerkiksi pitämättömät lomat korvataan.

Kun haet uutta työpaikkaa, älä toimi työhaastattelussa näin.