Facebook-kirppikset ovat nykyään hyvin suosittuja. Isommista kaupungeista löytyy useita ryhmiä, jotka tarkoitettu tietyille tavaroille, tai keskittyvät tiettyyn kaupunginosaan. Monissa ryhmissä noudatetaan tiukkoja sääntöjä, minkä vuoksi säännöttömät kirppikset ovat yleistyneet. Myös näillä säännöttömillä kirpputoreilla kannattaa kuitenkin noudattaa tiettyjä yleisiä käyttäytymissääntöjä, jos haluaa välttää turhat valitukset – joku nimittäin aina hermostuu, kun ei saakaan varata niitä kahden euron housuja.

Jos meinaat ostaa tai myydä normaalilla Facebook-kirppiksellä, kannattaa perehtyä etukäteen sääntöihin ja lyhenteisiin. Muuten saatat lentää pihalle koko ryhmästä.

Facebook-kirppisten lyhenteet:

YP = Ryhmän ylläpitäjät, jotka kyttäävät ilmoituksia ja poistavat sääntöjä noudattamattomia käyttäjiä.
AV = Alustava varaus. Ostaja haluaa esimerkiksi lisää tietoa tuotteesta, ennen kuin tekee ostopäätöksen. Monissa ryhmissä tämä pitää ilmoittaa, vaikka aikoisikin ostaa tuotteen saman tien.
YV = Yksityisviesti. Ostaja aikoo siis laittaa myyjälle yksityisviestiä Facebookin kautta.
Jono = Kun tuote on jo alustavasti varattu, seuraavat kiinnostuneet ilmoittavat olevansa jonossa. Jos ensimmäinen ei haluakaan ostaa tuotetta, menee se jonossa seuraavalle.
Up = Kun tuote ei ole mennyt kaupaksi, myyjä nostaa tuotteen takaisin ryhmäläisten etusivulle kommentoimalla ilmoitusta esimerkiksi hymiöllä tai sanalla Up.
Vain nouto = Myyjä ei siis aio toimittaa tuotetta, vaan ostajan on noudettava se myyjältä.
Spk = Tuotteen hinta sisältää postikulut.
MMM = Myynnissä myös muualla, eli alustavalla varauksella ei välttämättä ole ensimmäinen kiinnostunut.