Rahat lopussa, mutta säästää kuitenkin pitäisi? Kun talous on tiukilla, pitää menoja viilata. Keräsimme muutaman vinkin, jotka auttavat säästämisessä vähän vaikeampinakin aikoina.

1. Vaihda luksustuotteet markettituotteisiin

Maksaako ripsiväristä viisi vai viisikymmentä euroa? Kosmetiikkatuotteiden vaihtaminen luksuskosmetiikasta markettituotteisiin on helpoin tapa säästää rahaa. Markettien valikoimaan kannattaa rohkeasti tutustua, sillä laatua voi löytää edullisestikin. Tämä vinkki on etenkin naisille, mutta miehetkin voivat soveltaa samaa ohjetta omien hygieniatarvikkeidensa hankkimiseen.

2. Peru uutiskirjeet

Peru uutiskirjeet, jos meilisi täyttyy päivittäin nettikauppojen houkuttelevista tarjouksista. Näin eliminoit mahdollisuudet sortua heräteostoksiin.

3. Iloitse ilmaisesta

Jos kaveri kutsuu syömään, tartu tilaisuuteen ja kiitä ystävääsi lämpimästi. Muista myös vaihdantatalouden nerokkuus. Jos saat apua seinän maalauksessa, voit puolestasi auttaa häntä vaikkapa koiran hoidossa. Kaikessa ei rahan aina tarvitse vaihtaa omistajaa.

4. Mieti ruokaostokset etukäteen

Järkevällä ruokaostosten suunnittelulla voi kuukaudessa säästää suuren summan. Suosi isoja marketteja ja osta ruokaa useaksi päiväksi kerrallaan sen sijaan, että piipahtaisit lähikaupassa päivittäin. Aterioita etukäteen suunnittelemalla minimoit ruokahävikin ja pidät kukkarosi tyytyväisenä!

5. Kerro kavereille tilanteestasi

Kerro kavereillesi rehellisesti taloustilanteestasi. Näin voitte yhdessä miettiä myös sinun kukkarollesi sopivaa tekemistä. Tehkää esimerkiksi ruokaa yhdessä ravintolassa syömisen sijaan.

6. Hillitse itsesi

Tämä on neuvoista tärkein! Mieti, tarvitsetko jotain tavaraa todella vai voisiko sen hankkiminen odottaa valoisampia talousnäkymiä.