Tuntuuko sinusta, että olet hukassa oman tyylisi kanssa? Seuraatko kateellisena sivusta kun ystäviesi tyyli näyttää syntyvän luonnostaan? Tyylin löytämisessä ennakkoluulottomuus on kaikki kaikessa, sillä se oma juttu löytyy monesti vain erilaisten kokeilujen kautta. Me keräsimme muutaman hyvän ohjeen, joita voit käyttää apuna oman tyylisi metsästämisessä.
Aivan ensimmäiseksi sinun kannattaa miettiä minkälaisesta tyylistä pidät. Puhutteleeko sinua esimerksi minimalistinen, boheemi vai rokahtava tyyli? Voit poimia ideoita omaan tyyliin katukuvasta, televisiosta tai netistä.

Rakenna oma tyylikartta

Rakenna keräämistäsi ideoita itsellesi tyylikartta. Voit esimerkiksi käyttää apuna Pinterest-alustaa, jossa on helppo tallentaa omat tyylivinkit ja inspiroivat ideat erilaisiin tauluihin. Päivitä tyylikarttaa aina kun löydät uusia ideoita joista pidät. Vaateostoksille lähtiessäsi palauta tyylikartan pääkohdat mieleen.

Kokoa perusvaatekokoelma

Perusvaatevaraston kokoaminen on toinen tapa lähestyä oman tyylin luomista. Kokoelmaa on helppoa asustaa oman näköiseksi eri tavoin koruilla, laukuilla ja huiveilla. Peruskokoelmaan kuuluvat hyvin istuvat farkut, laadukas neule, kotelomekko, istuva puolihame sekä erilaisia yksinkertaisia yläosia eli toppeja ja paitoja.

Kysy apua ammattilaisilta ja ystäviltä

Halutessasi voit kysyä apua myös pukeutumisneuvojalta. Voit kokeilla myös tätä hauskaa tyylinpaljastuskonetta. Pukeutumisopastukseen ei kannata kuitenkaan suunnata ilman minkäänlaista mielikuvaa omasta tyylistä. Ota siis tyylikarttasi mukaan pukeutumisneuvojalle. Mieti myös haluatko pukeutumisneuvojalta apua arkityylisi vai työtyylisi löytämiseen.
Apua omaan tyyliisi voit kysyä myös ystäviltä. Lähtekää ostoksille ja anna ystävän valita sinulle sovitettavia vaatteita. Ystävältäsi voit saada uusia näkökulmia siihen, millaiset vaatteet ja asusteet sinulle sopivat. Muista suhtautua ennakkoluulottomasti valintoihin ja kokeile rohkeasti uusia asukokonaisuuksia!

Onnellisuus on kuitenkin jokaisen meidän paras asuste. Lue täältä kuinka olla onnellinen!