Rahanpuute voi yllättää kenet tahansa. Akuutti likviditeettiongelma saattaa johtua esimerkiksi äkillisestä sairastumisesta tai muista yllättävistä kuluista. Muutaman kympin tai satasen voi kuitenkin ansaita helposti. Me kokosimme tähän artikkeliin neljä hyvää vinkkiä miten ansaita rahaa kun rahanpuute yllättää. Nämä ohjeet kannattaa laittaa korvan taakse, sillä eihän muutama ylimääräinen kymppi ole ikinä pahitteeksi.

1. Kirpparille mars!

Laita kirpputorille myyntiin kaikki turhat tavarasi. Miksi säilyttää vääränkokoisia vaatteita tai turhia sisustusesineitä kaapessa viemässä tilaa. Jos et halua lähteä asettelemaan tavaroitasi perinteiselle kirpparipöydälle, voit esimerkiksi laittaa tavarasi myyntiin kotikaupunkisi Facebook-kirppikselle. Tutustu kuitenkin sääntöihin etukäteen!

2. Tarjoudu lapsenvahdiksi

Tarjoudu vahtimaan ystäviesi, sukulaistesi tai naapureidesi lapsia tai karvaisia lapsia eli lemmikkejä. Ihmislasten vahtiminen on hieman haastavampaa kuin lemmikkieläinten, mutta molemmat ovat kuitenkin käteviä tapoja ansaita helppoa rahaa. Ja mikä parasta, jos kyseessä ovat ihmisen parhaat ystävät eli koirat, saat viettää aikaa söpöjen karvaturrien kanssa!

3. Ryhdy “opettajaksi”

Tunnista omat erityistaitosi ja hyödynnä niitä. Vanhemmat etsivät usein erilaisilla ilmoituspalstoilla lapsilleen tukiopettajaa eri kouluaineisiin. Jos olet esimerkiksi erityisen hyvä matematiikassa, voit tarjoutua kerran viikossa pitämään tukiopetusta. Saat ihmisten auttamisesta hyvän mielen ja tässä tapauksessa lihavamman lompakon.

4. Hanki sivutyö

Oman työn lisäksi työskenteleminen voi olla raskas ajatus, mutta voit esimerkiksi tehdä vain muutaman vuoron kuukaudessa jos sellaiseen tarjoutuu mahdollisuus. Sivutyöksi kannattaa myös hakea tehtävää joka eroaa omasta päivätyöstäsi. Täysin eroava työ saattaa pitää mielenkiintoasi sivutyötä kohtaan paremmin yllä ja jaksat tehdä ylimääräisiä työvuoroja paremmin.

Lue myös kuinka säästät rahaa helposti tekemällä näitä pieniä valintoja arjessasi.