Kaiverrettu Halloween-kurpitsa on upea koriste Halloween-juhliin. Mikä parasta, kurpitsan kovertaminen ei ole vaikeaa, vaan se on helppoa ja hauskaa syyspuuhaa. Seuraavilla ohjeilla askartelet juhlien hienoimman Halloween-koristeen:

  • Kurpitsa ei säily kauaa leikattuna, joten työstä kurpitsa vasta lähellä juhlapäivää. Ulkona viileässä leikattu Halloween-kurpitsa säilyy hieman paremmin.
  • Ota kurpitsa sisälle lämpiämään paria päivää ennen leikkaamista. Pehmennyttä kurpitsaa on helpompi kovertaa
  • Terävät veitset helpottavat hommaa, sillä kurpitsan kuori on kova. Varaa yksi isompi veitsi ja yksi pieni veitsi yksityiskohtia varten.
  • Varaa kovertamista varten suuri lusikka. Jäätelökauha on myös hyvä työkalu kurpitsan kovertamiseen
  • Suunnittele Halloween-kurpitsan malli etukäteen. Malleja löytyy monenlaisia.
  • Tarvitset paristokäyttöisen led-kynttilän tai tuikun kurpitsalyhdyn sisälle.

Kurpitsan kovertaminen:

Kurpitsan kovertaminen aloitetaan piirtämällä kurpitsan yläosaan ääriviivat, joita pitkin leikataan irti kurpitsan hattu. Kun olet saanut hatun irti, koverra kurpitsan sisus ulos suurella lusikalla tai jäätelökauhalla. Muista jättää kurpitsaan vähintää sentin paksuiset reunat. Piirrä kurpitsan kylkeen tussilla haluamasi muotoiset silmät ja suu ja puhkaise sen jälkeen aukot terävällä veitsellä niin, että veitsi menee läpi kurpitsan kuoresta. Naputtele lopuksi aukot irti ja Halloween-kurpitsa on valmis!
Kaiverrettu kurpitsa on hieno koriste sellaisenaan, mutta lisää näyttävyyttä saat, kun asetat kurpitsan sisälle kynttilän. Suositeltavaa on käyttää paristokäyttöistä led-kynttilää, sillä se ei kuumenna kurpitsan kuorta.

Hauskaa Halloweenia!