Hiusten pesuvälistä on tarjolla jos jonkinmoista neuvoa. Yhtä oikeaa ohjetta hiusten pesuun ei kuitenkaan ole olemassa, sillä hiuslaatusi on yksilöllinen ja tarvitsee yksilöllistä hoitoa. Kokosimme tähän artikkeliin muutaman vinkin kolmen yleisimmän hiuslaadun pesemiseen.
Hiusten päivittäinen pesu on täysin turvallista ja terveellistä. Jos hiukset rasvoittuvat helposti, kannattaa ne pestä kerran päivässä hellävaraisella shampoolla. Kuivat ja karheat hiukset omaavien kannattaa pestä hiukset vain joka toinen päivä. Hiustyypistä riippumatta kannattaa jättää rauhaan sellaiset järeät aineet, jotka kuluttavat hiusten luonnollista öljyä. Jos olet epävarma omasta hiuslaadustasi, kysy kampaajaltasi vinkkiä hiustesi oikeanlaiseen hoitoon.

Ohuet ja liukkaat hiukset

Ohut ja liukkaat hiukset rasvoittuvat tyypillisesti nopeammin kuin paksut hiukset. Jos hiukset ovat muuten hyväkuntoiset, kannattaa tukka pestä vain noin kolme kertaa viikossa. Pesun jälkeen hiukset voi kuivata hiustenkuivaajalla, sillä föönaus nostaa hiukset irti päänahasta, jolloin tukka ei likaannu yhtä nopeasti.
Ohuille ja liukkaille hiuksille kannattaa hoitoaineeksi valita kevyt tuote. Korjaavat ja rakennepaikkaavat aineet saavat hiukset entistä liukkaammiksi ja ryhdittömiksi. Myös hoitoaineen määrään kannattaa kiinnittää huomiota. Ohuet ja liukkaat hiukset eivät tarvitse suuria määriä hoitoainetta. Vain muutaman herneen kokoinen nokare riittää hoitamaan hiusten latvat.

Paksut ja karheat hiukset

Muhkeat paksut hiukset kannattaa pestä muutaman päivän välein, ei useammin kuin joka toinen päivä. Paksujen hiusten laittamiseen saa pesun jälkeen käyttää runsaasti aikaa, mutta panostus kannattaa. Hyvin tehty föönaus kestää tukassa päiväkausia ja vähentää tarvetta pestä hiuksia useasti.

Luonnonkiharat hiukset

Luonnonkiharaan tukkaan pätee sama sääntö kuin farkkuihin ‒ farkut ovat parhaimmillaan, kun niitä on käytetty pesun jälkeen pari päivää, samoin kiharat hiukset. Luonnonkiharan ansiosta hiuspohjan öljyt eivät kulkeudu yhtä nopeasti hiusten latvoihin kuin suorassa tukassa. Tästä syystä pesuväliä voi venyttää huoletta.

Lue myös kuinka saat hiuksesi kasvamaan nopeammin?