Pikkujoulukausi lähestyy kovaa vauhtia ja olet ehkä suunnitellut juhlien järjestämistä, mutta et tiedä mistä aloittaa. Ei hätää, sillä tästä löydät kahdeksan kätevää ohjetta pikkujoulujen järjestämiseen. Näillä ohjeilla juhlasi onnistuvat takuuvarmasti!

1. Ilmoita ajankohdasta hyvissä ajoin

Pikkujoulujen ajankohdasta kannattaa ilmoittaa hyvissä ajoin, jotta vieraat osaavat varautua ja varata ajankohdan vapaaksi. Jos järjestät spontaanit pikkujoulut päivän varoitusajalla, on todennäköistä, että kaikki eivät välttämättä pääse paikalle.

2. Jaa vastuuta juhlien järjestelyistä

Isompien juhlien kohdalla on viisasta pyytää apua sekä tehdä selvä työnjako järjestelyjen suhteen. Juhlien järjestäminen isolle ryhmälle voi olla yksin hyvin raskasta, etkä välttämättä itse enää jaksa innostua bilefiilikseen juhlapäivän koittaessa, kun olet rehkinyt monta viikkoa järjestelytöissä.

3. Mieti pikkujoulujen teema

Pikkujouluille on hyvä miettiä etukäteen jokin teema. Teema ei aina tarkoita naamiaisjuhlia, vaan juhlien tunnelman suunnittelemista. Haluatko pikkujouluista kenties perinteiset, räväkät vai rauhalliset?

4. Arvioi osallistujamäärä

Osallistujamäärän määrittäminen on tärkeää, jotta osaat suunnitella tarjoilua ja ohjelmaa. Osallistujamäärä vaikuttaa paljon juhlien tunnelmaan. Mieti siis tarkkaan, onko tarkoitus järjestää vain muutaman ihmisen juhlat vai onko suunnitelmissasi vuosisadan megabileet.

5. Määritä budjetti

Suurellekin joukolle ihmisiä on mahdollista järjestää juhlat pienellä budjetilla. Tämä tosin vaatii enemmän luovuutta ja esimerkiksi tarjoilun itse tekemistä. Kun budjetti on tiedossa, on sinun helpompi keskittyä itse järjestelyyn, kun tiedät paljonko käytät rahaa tarjoiluun, koristeisiin tai ohjelmaan.

6. Suunnittele tarjoilu

Tarjoilun suunnitteluun vaikuttaa paljon se, millaiset juhlat aiot järjestää. Parhaiten pikkujouluissa toimii noutopöytä, jossa on tarjolla helppoa sormisyötävää. Näin voit hyödyntää tarjoilussa kertakäyttöastioita ja vältyt seuraavana aamuna valtavalta tiskivuorelta.

7. Mieti ohjelma

Jos haluat juhlilta muutakin kuin perinteistä mukavaa rupattelua vieraiden kesken, on hyvä suunnitella etukäteen juhlien ohjelmaa. Erilaiset pelit tai tietokilpailut ovat varsinkin pienemmälle porukalle sopivaa ohjelmaa. Pikkujoululahjojen vaihto on myös hyvä ohjelmanumero. Kannattaa kuitenkin sopia vieraiden kanssa, haluavatko he osallistua lahjojen vaihtoon.

8. Varaa juhlatila

Pikkujoulut voi järjestää aivan hyvin kotona, mutta jos tilat eivät anna periksi suuremmalle väkijoukolle, kannattaa silloin vuokrata pikkujouluja varten juhlatila. Juhlatilan vuokrauksessa on hyvä olla ajoissa liikenteessä, sillä erilaiset kokous- ja saunatilat ovat pikkujouluaikaan hyvin kysyttyjä.