Kesälomalla on aikaa puuhastella kotona ja maalata vaikkapa leikkimökin seinät tai pestä ikkunat. Täältä löydät vinkkejä ikkunanpesuun. Jos ulkoseinän maalaaminen ei ole vielä tuttua puuhaa, kannattaa aiheeseen perehtyä hieman etukäteen. Onnistuneeseen maalipintaan tarvitaan oikeanlaiset välineet ja olosuhteet.

1. Katso sääennusteita

Alle 5 asteessa maali ei kuivu kunnolla, joten valitse ajankohta, jolloin lämpötila ei laske yölläkään alle 10 asteeseen. Suhteellinen kosteus saa olla enintään 80 prosenttia, joten alkukesä on otollisinta aikaa.

2. Työskentele varjossa

Suora auringonpaiste kuivattaa maalin liian nopeasti, joten seuraa auringon kulkua ja valitse maalattavaksi varjoinen kohta.

3. Puhdista puupinnat

Poista irtoava maali teräsharjalla ja puhdista pinnat ulkoseinälle tarkoitetulla pesuaineella. Puhdista edeten alhaalta ylöspäin ja anna kuivua kunnolla.

4. Pohjustaminen

Suojaa pinnat homesuojalla ja levitä pohjamaali. Anna kuivua 1-3 vuorokautta ennen pintamaalin lisäämistä.

5. Valitse oikea maali

Jos et ole varma vanhan maalin laadusta, kannattaa valita vesiohenteinen maali, sillä sitä voi laittaa myös öljypohjaisen maalin päälle. Vesiohenteisen maalin päälle ei voi laittaa öljypohjaista maalia. Vesiohenteinen maali on myös ympäristöystävällisempää ja erittäin säänkestävää.

6. Testimaalaus

Kokeile maalia pieneen kohtaan ja anna kuivua, jotta varmistut oikeasta värisävystä.

7. Levitä tasaisesti

Kun maali on valittu, varaa sitä tarpeeksi, jotta voit maalata seinät 1-2 kertaa. Levitä tasaisesti edestakaisin liikkein paksulla maalausharjalla.

 

Summa summarum
Kuinka maalata ulkoseinä?
Artikkelin otsikko
Kuinka maalata ulkoseinä?
Kuvaus
Ulkoseinän maalaamiseen tarvitaan oikeanlaiset välineet ja olosuhteet.
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo