Joka kevät kun ensimmäiset aurinkoiset päivät saapuvat ja olkapäät palavat saman tien, nousee mieleen sama kysymys: Kuinka ruskettua helpommin? Tässä muutamia keinoja, joilla voit hankkia itsellesi tasaisen päivetyksen:

1. Kärsivällisyys

Ota aurinkoa vähän kerrallaan niin, että ihosi tottuu aurinkoon talven jäljiltä. Kun olet saanut vähän päivetystä, ei iho pala enää yhtä helposti ja voit viettää auringossa pidempiäkin aikoja.

2. Suojaa ihosi

Muista aurinkovoide! Etenkin alussa iho tulee suojata hyvin ja laskea suojakerrointa pikkuhiljaa kesän edetessä. Ihon polttamisessa on monia terveysriskejä, eikä ihon parantuessa sitä kannata altistaa enempää auringolle. Monesti kuvitellaan että aurinkovoide estää ruskettumisen, mutta todellisuudessa se ehkäisee palamista ja korkeintaan hieman hidastaa ruskettumista. Nykyään on onneksi tarjolla myös erilaisia rusketusta edistäviä aurinkovoiteita, joita syvempää rusketusta havittelevien kannattaa käyttää.

3. Beetakaroteeni

Beetakaroteeni on antioksidantti, joka mm. edistää ihon ruskettumista. Hyviä beetakaroteenin lähteitä ovat porkkana, mango, papaija sekä pinaatti. Lisäksi kaupoista löytyy beetakaroteenia ja muita iholle hyödyllisiä vitamiineja sisältäviä aurinkokapseleita, joiden syöminen kannattaa aloittaa pari viikkoa ennen auringolle altistumista. Laadusta ei kannata tinkiä tässäkään asiassa, sillä monet edulliset aurinkokapselit sisältävät synteettistä beetakaroteenia, mikä voi muuttaa ihon värin oranssiksi – ja sitä tuskin kukaan haluaa.

4. Spirulina

Monien muiden terveyshyötyjensä lisäksi spirulina sisältää myös runsaasti beetakaroteenia. Sitä löytyy kapseleina sekä jauheena, jota voi helposti lisätä esimerkiksi smoothien sekaan.

5. Kosteutus ja kuorinta

Kuiva iho ei rusketu yhtä helposti, joten kuollutta ihosolua kannattaa kuoria säännöllisesti. Mitä tasaisempi iho, sitä tasaisempi rusketus. Iho kannattaa myös rasvata aina auringonoton jälkeen esimerkiksi aloe veraa sisältävällä kosteusvoiteella, jotta se saa kosteutta ja suojaa. Aloe vera myös rauhoittaa ihoa auringonoton jäljiltä ja viilentää palanutta ihoa.

6. Öljy

Öljy tehostaa ruskettumista, joten aurinkovoiteen päälle voi levittää esimerkiksi kookosöljyä, joka samalla myös kosteuttaa ihoa. Öljyä kannattaa käyttää vasta, kun iho on jo tottunut aurinkoon, sillä palamisriski on paljon suurempi.

7. Vesi

Vesi heijastaa valonsäteitä, minkä seurauksena iho ruskettuu – ja palaa – paljon nopeammin. Veneily onkin hyvä keino hankkia rusketusta, mutta jos et omista venettä, voit ostaa esimerkiksi uimapatjan ja kellua sen päällä vedessä.

Onko sinulla jotain poppakonsteja, joilla onnistut saamaan täydellisen rusketuksen vuodesta toiseen? Jaa ne muillekin kommenteissa!

Summa summarum
Kuinka ruskettua? 7 helppoa vinkkiä!
Artikkelin otsikko
Kuinka ruskettua? 7 helppoa vinkkiä!
Kuvaus
Joka kevät kun ensimmäiset aurinkoiset päivät saapuvat ja olkapäät palavat saman tien, nousee mieleen sama kysymys: Kuinka ruskettua helpommin?
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo