Suomen kesä alkaa olla jo kansainvälinen vitsi. Usein sanotaan, että Suomessa kesä on lyhyt ja vähäluminen, mutta tänä vuonna rikottiin heinäkuun lumensyvyysennätys. Siis lunta heinäkuussa. Eipä tarvitse enää ihmetellä, miksi turistit kulkevat Suomessa toppatakit päällä ympäri vuoden. Kesäajasta selviytyminen voi olla hankalaa kantasuomalaisillekin, kun lämpötilat vaihtelevat päivittäin eikä mikään ole enää niin kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Suomen kesän selviytymisohjeet:

1. Älä katso sääennusteita

Ihan sama mitä ennustetaan, kun eivät ne kuitenkaan pidä paikkaansa.

2. Älä suunnittele

Suunnitelmat harvoin toteutuvat juuri niin kuin olit ajatellut, joten kannattaa aina olla muutama varavaihtoehto tai mennä täysin fiiliksen mukaan. Tärkeintä kuitenkin on, etteivät suunnitelmat ole riippuvaisia säästä.

3. Älä stressaa

Koska säälle ei yksinkertaisesti voi mitään, ei siitä kannata stressata. Turha hermostuminen laskee tunnelmaa vain entisestään.

4. Varaa ulkomaanmatka

Ja muistakin varata se hyvissä ajoin! Kylmän sään aikana äkkilähdöt etelään voivat loppua hetkessä, etkä varmaan halua viettää koko lomaasi sisällä viltin alla.

5. Osta hyttysmyrkkyä

Vaikka kesä olisi kuinka sateinen tahansa, itikoita löytyy aina.

6. Villasukat

Jos lähdet mökkeilemään, kannattaa varata lämmintä vaatetta mukaan, sillä sauna ei lämpene hetkessä.

7. Muista aurinkorasva

Sitten kun se aurinko vihdoin ja viimein näyttäytyy, on palamisriski erittäin suuri.

8. Sarjaliput

Kannattaa hankkia valmiiksi esimerkiksi leffalippuja tai museokortti, jotta tekemistä löytyy myös sateisina lomapäivinä.

9. Kotimaan matkailu

Kylmällä säällä turistitkaan eivät viihdy yhtä paljon ulkona, joten saat varmasti tutustua nähtävyyksiin kaikessa rauhassa.

Kuinka sinä vietät kylmiä kesäpäiviä? Kerro kommenteissa!