Kaupoista löytyy kasvonaamioita jokaiselle ihotyypille, ja niitä voi ostaa kätevästi yksittäispakattuina. Jokaviikkoinen ihonhoito voi kuitenkin tulla kalliiksi, eikä iholle kannata laittaa mitä tahansa kemikaaleja. Sen sijaan kannattaa katsoa omaan ruokakaappiin ja tehdä luonnonmukaisia kasvonaamioita – iho ja kukkaro kiittävät takuulla. Jos kärsit erittäin rasvoittuvasta ihosta, katso kuinka voit päästä eroon finneistä. Tässä ohjeita erilaisiin itsetehtyihin kasvonaamioihin, jotka eivät vaadi paljoa aikaa tai rahaa:

Pehmentävä jugurttinaamio:

2 rkl maustamatonta luonnonjugurttia
1 banaani

Jugurtin sisältämä maitohappo edistää kollageenin tuotantoa ja tekee ihosta pehmeämmän. Muussaa banaani ja sekoita se jugurtin sekaan. Levitä naamio kasvoille ja anna sen vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele kasvosi lopuksi lämpimällä vedellä.

Kuoriva hunajanaamio:

2 rkl hunajaa
2 tl hienoa sokeria

Sekoita hunaja ja sokeri keskenään ja levitä seos pyörivin liikkein kasvoille. Anna vaikuttaa 30 minuuttia, jotta hunaja ehtii vaikuttaa syvällä ihohuokosissa, ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Sopii hyvin myös huulten kuorimiseen.

itse tehty kasvonaamio ainekset teeseitse ihonhoito

Virkistävä avokadonaamio:

1 avokado
1 rkl sitruunan mehua
2 kurkkuviipaletta

Avokadon sisältämät antioksidantit auttavat rauhoittamaan punoittavaa ihoa ja virkistävät ihon pintaverenkiertoa. Muussaa avokado ja sekoita sitruunamehu joukkoon. Levitä naamio kasvoille ja laita kurkkuviipaleet silmien päälle. Anna vaikuttaa vartin verran ja huuhtele pois lämpimällä vedellä.

Kiinteyttävä meloninaamio:

2 siivua hunajamelonia
1 rkl hunajaa
1 rkl kaurahiutaleita

Meloni kiinteyttää ja hunaja kosteuttaa ihoa, joten niistä syntyy mainio kombo ihonhoitoon. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimessa ja levitä naamio kasvoille. Anna vaikuttaa 30 minuuttia ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä pois.

Summa summarum
Kuinka tehdä itse kasvonaamio?
Artikkelin otsikko
Kuinka tehdä itse kasvonaamio?
Kuvaus
Tässä ohjeita erilaisiin itsetehtyihin kasvonaamioihin, jotka eivät vaadi paljoa aikaa tai rahaa. Jopa kahdesta aineesta syntyy ihoa hellivä kasvonaamio!
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo