Ensitreffit jännittävät varmasti jokaista. Uuden ihmisen seurassa ei oikein osaa käyttäytyä luonnollisesti, eikä toisen suhtautumista pysty ennakoimaan. Ihmisissä ja treffeissä on eroja, mutta monet vinkit toimivat lähes kaikissa tilanteissa. Tärkeintä on olla rohkeasti oma itsensä ja muistaa hyvät käytöstavat.

1. Ole ajoissa

Et anna kovin hyvää kuvaa itsestäsi, jos saavut treffeille myöhässä. Jos jostain syystä myöhästyt, ilmoita siitä treffikumppanille.

2. Pukeudu siististi

Hyvä ensivaikutelma on tärkeä, joten pukeudu siisteihin ja tilanteeseen sopiviin vaatteisiin. Jos menette syömään, laita vähän parempaa päälle kuin arkena. Jos menette kävelylle, laita rennot vaatteet.

3. Mieti kahdesti, onko leffateatteri se paras paikka

Monet menevät elokuviin ensimmäisillä treffeillä, mutta se ei välttämättä ole paras paikka tähän tarkoitukseen. Kesken leffan ei pysty puhumaan, joten pari tuntia hiljaisuudessa voi tuntua hieman kiusalliselta – etenkin jos leffa on huono.

4. Älä puhu liikaa

Kukaan ei jaksa kuunnella yksityiskohtaista kertomusta lapsuudenkotisi kissoista. Puhu avoimesti, mutta anna seuralaiselle tilaisuus myös kommentoida ja kertoa omia tarinoitaan.

5. Kysy kysymyksiä

Kiinnostuksen pystyy osoittamaan parhaiten kyselemällä. Kun treffikumppani kertoo jostain tapahtumasta, kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja kysy lisää tietoa niistä.

6. Älä mene heti henkilökohtaisuuksiin

Liian henkilökohtaiset asiat, kuten vanhempien sairaudet tai parhaan ystävän avioero voivat tuntua kiusallisilta, kun niihin ei yleensä osaa reagoida oikealla tavalla. Tutustukaa toisiinne pikkuhiljaa, jolloin henkilökohtaisista asioista tulee luonnollinen osa keskustelua.

7. Älä puhu eksästä

Tämän pitäisi olla itsestään selvää. Mikään ei latista tunnelmaa pahemmin kuin kommentti “myös eksäni tykkäsi siitä”.

8. Älä valehtele

Pienet valkoiset valheet voivat välillä tuntua houkuttelevilta, mutta mikäli jatkatte tapailua, niillä on tapana käydä ilmi.

9. Rajoita alkoholin käyttöä

Pari lasia viiniä ruoan kanssa rentouttaa tunnelmaa, mutta liiallinen alkoholimäärä harvoin antaa imartelevaa kuvaa. Lisäksi humalassa saattaa kertoa itsestään liiankin avoimesti, mikä ei ehkä ole suotavaa ensitreffeillä.

10. Älä julista rakkauttasi heti

Vaikka tuntisitkin rakkautta ensisilmäyksellä, ei sitä kannata sanoa ääneen. Treffikumppanisi todennäköisesti vain säikähtää ja pitää sinua sekopäisenä.

11. Uskalla olla vähän hölmö

Naura avoimesti äläkä pelkää näyttäväsi tyhmältä. Olemalla oma itsesi vaikutat itsevarmalta ja helposti lähestyttävältä, jolloin myös seuralaisesi uskaltaa olla rennosti

12. Ehdota toista tapaamista

Jos tulette hyvin juttuun, ehdota uutta tapaamista heti, äläkä jää odottamaan treffikumppanin soittoa parin päivän päästä.