Nopeimmin Tinder-profiilin voi luoda yhdistämällä Tinder-applikaation Facebook-tiliin ja antamalla Facebookin täyttää valtaosan tiedoista puolestasi. Sen jälkeen valitse kuvavalikoimastasi edustavimmat kasvo- ja kokovartalokuvat. Vältä kännikuvia, tärähtäneitä ja epäselviä kuvia sekä kuvia, joissa on paljon muita ihmisiä.

Sitten seuraa se vaikein vaihe, eli kuvaustekstin kirjoittaminen. Pitkän ja hartaan taustatutkimuksen perusteella tässä ovat viisi tärkeintä vinkkiä Tinder-profiilitekstin kirjoittamiseen sekä miehille että naisille.

1. Ylipäätään kirjoita kuvausteksti

Valtaosa ei vaivaudu kirjoittamaan mitään, joten erotut eduksesi välittömästi. Ja vaikka laittaisit siihen absoluuttisen minimaalisesti vain pituutesi ja postinumerosi, antaa sekin jo jotain tarttumapintaa. Kunnollinen profiiliteksti antaa matchille muitakin keskustelunavausmahdollisuuksia, kuin ”How you doing?”. Käytä siis kuvausteksti hyödyksesi kertoaksesi itsestäsi jotain, mikä herättää toisen uteliaisuuden.

2. Unohda pelkkä hymiörivi

Valtaosan hymiörivistä löytyy ruokaa, matkustelua, elokuvia, liikuntaa, lemmikkejä, musiikkia ja kirjallisuutta symboloivat emojit. Naisten kavalkadiin kuuluvat usein myös korkokengät ja skumppalasit, miehillä vasarat ja erilaiset pallot. Saman litanjan toistaminen ei kerro sinusta mitään, mitä muut eivät olisi jo sanoneet. Jos on pakko laittaa hymiöitä, valitse ne tarkoin, ei roiskimalla.

3. Vältä pahimmat kliseet

Useimmat väittävät olevansa hyviä kokkeja ja tykkäävänsä huonosta huumorintajusta – tai omaavansa sellaisen. Monet kertovat joko matkustamisen, urheilun tai musiikin olevan lähellä sydäntä. Voit erottua joukosta kertomalla itsestäsi jotain muuta. Jos huono huumorintaju kuitenkin on lähellä sydäntäsi, niin kerro se toisin sanoin. Hylkää ensimmäiset ajatuksesi ja kaiva syvemmältä.

4. Älä näytä katkeruutta

Vaikka flaksi olisi ollut aiemmin huono tai valtaosa matcheista olisi hipihiljaa, älä pura negatiivisuuttasi Tinder-profiilissasi. Historiasi ei ole potentiaalisen uuden tyypin vika ja katkera ”kyllä sinäkin voit sen keskustelun aloittaa” karkottaa kaikki täyspäiset taatusti.

5. Kerro itsestäsi hyviä juttuja

Olet mahtava tyyppi, mutta sitä on vaikea sanoa pelkästä kuvasta. Kerro siis, millainen olet ja mikä tuottaa sinulle iloa. Pyydä myös kavereilta ideoita ja ehdotuksia, joita et itse tule ajatelleeksi. On täysin ok pyytää kirjoitusapua ystävältä, sillä monesti omille hyville puolilleen on itse täysin sokea.

Kirjoittaja Elisa Heikura on markkinointiviestinnän ammattilainen, joka swaippaa oikealle vain sykähdyttäviin sanoihin törmätessään.