Varmasti jokainen mies on joskus tuskaillut naispuolisen henkilön kanssa, esimerkiksi silloin kun kaikki mitä mies sanoo on naisen mielestä väärin. Nainen tietysti suuttuu tilanteesta, eikä miehellä ole harmainta aavistustakaan miksi.

Naisissa on eroja kuin yöllä ja päivällä, mutta suurin osa naisista käyttäytyy tavalla, jota miehet eivät lainkaan kykene ymmärtämään. Syitä naisten monimutkaisuuteen on monia. Ensinnäkin naisten hormonitoiminta aiheuttaa mielialavaihteluja, joita naiset eivät aina itsekään osaa selittää, ja joita miesten on siksi aivan turha edes yrittää ymmärtää. Toiseksi naisilla on jatkuva tarve kritisoida ja vertailla itseään sekä kumppaniaan muihin. Nainen saattaa siis välillä rakastaa ja välillä vihata ystäväänsä. Kaikki riippuu siitä kummalla menee naisen mielestä sillä hetkellä paremmin.

Naiset ovat myös tunnettuja hyvästä muististaan. Se pieni virhe, jonka teit kaksi vuotta sitten syyskuussa on edelleen kirkkaana naisen mielessä. Ja se palautuu sinne aina, kun teet tai olet tekemässä uuden virheen. Naiset nimittäin kiinnittävät huomiota hyvin pieniin asioihin, kuten siihen, laitoitko viestin perään pusuhymiön vai nauruhymiön. Usko tai älä – sillä voi olla seuraavan riidan kannalta hyvinkin suuri merkitys.

Vastaus kysymykseen on siis se, ettei naisia yksinkertaisesti voi ymmärtää. Seuraavat vinkit voivat kuitenkin helpottaa kanssakäymistä naisten kanssa ja ehkäistä väärinymmärryksiä.

naisten ymmärtäminen vaikeaa kuinka ymmärtää

1. Älä sorru valkoisiin valheisiin

Naisella on uskomaton kyky saada totuus selville, joten pienimmän riesan tie on kertoa totuus jo ensimmäisellä kerralla. Mitä kauemmin asiaa peittelet, sitä kauemmin naisen viha kestää.

2. Älä jätä kertomatta yksityiskohtia

Nainen haluaa tietää kaiken. Jos olette menossa yhdessä illanistujaisiin, kerro ainakin ketkä ovat tulossa tilaisuuteen, monelta pitää olla paikalla, mitä tilaisuudessa on tarjolla, pitääkö sinne viedä jotain, mitä täytyy pukea päälle ja jatketaanko iltaa jossain ulkona.

3. Älä kehu naispuolisia ystäviäsi

Tämän pitäisi olla sanomattakin selvää. On ok kehua vanhan tuttusi uutta kampausta tai paitaa, mutta älä missään nimessä hehkuta naisellesi uuden työkaverisi mahtavaa huumorintajua tai urheilullista vartaloa.

4. Älä koskaan vertaa puolisoasi äitiisi

Toinen itsestään selvä asia. Nainen ei yritä olla äitisi vaan kumppanisi, joka tekee asiat omalla tavallaan. Vaikka äitisi makaronilaatikko olisi kuinka hyvää tahansa, älä vertaa sitä puolisosi reseptiin.

5. Älä vähättele naisen ongelmia

Vaikka naisen ongelmat olisivatkin mielestäsi mitättömiä, voi katkennut kynsi tuntua naisesta maailmanlopulta. Tärkeintä on osoittaa empatiaa tilanteessa kuin tilanteessa.

6. Kuuntele ja yritä muistaa jokin yksityiskohta

Naisilla on luontainen tarve puhua ja käydä asioita läpi uudelleen ja uudelleen. Monesti riittää, että mies vain kuuntelee ja on läsnä. Kaikkea ei tietenkään jaksa kuunnella täydellä mielenkiinnolla, joten yritä painaa mieleesi edes yksi asia, josta voit myöhemmin kysyä uudestaan. Näin nainen huomaa, että olet kiinnostunut hänen asioistaan.

7. Tarjoa apuasi

Naiset ovat ylpeitä olentoja, eivätkä aina pyydä apua vaikka tarvitsisivatkin. Älä siis odota, että nainen pyytää, vaan tee aloite itse – jokainen varmasti arvostaa imuroitua asuntoa töistä tullessaan.

8. Älä ikinä tee johtopäätöksiä!

Rivien välistä lukeminen ei toimi, sillä nainen saattaa tarkoittaa tai olla tarkoittamatta sanomaansa. Koskaan ei voi olla varma, joten osut suuremmalla todennäköisyydellä oikeaan kun teet niin kuin nainen sanoo.