Kuohuviini on nimensä mukaisesti kuohuvaa viiniä. Sen sitältämä hiilidioksidi saa viinin poreilemaan. Kuohuviiniä nautitaan yleensä alkumaljana juhlissa ja muissa tilaisuuksissa. Moni sekoittaa samppanjan ja kuohuviinin käyttäen niitä synonyymeina, vaikka todellisuudessa samppanja on tietynlaista kuohuviinia. Samppanja nimeä saa käyttää vain ranskalaisista, Champagnen alueella valmistetuista kuohuviineistä. Muita tunnettuja kuohuviinejä ovat italialainen prosecco, espanjalainen cava sekä saksalainen sekt.

Kuohuviinipullosta tulee 6-7 lasillista, riippuen tietysti lasin koosta. Hyvä nyrkkisääntö on jättää lasi kolmen sormen verran vajaaksi, jotta läikkymisvaaraa ei ole. Näin myös varmistat, että jokaiseen lasiin riittää varmasti saman verran kuohuvaa.

Valko- ja punaviinipulloista riittää kuuteen 12 cl annokseen. Mikäli annoskoot eivät ole hallussa, kannattaa laseihin kaataa ensin vain parin sentin verran viiniä ja täydentää niitä tasaisesti. Muuten joudut helposti tilanteeseen, jossa sinulla on kolme täyttä ja kolme tyhjää viinilasia.

Tiedätkö, kuinka kauan avattu viinipullo säilyy? Kannattaa säilyttää vajaat pullot aina jääkaapissa!

Summa summarum
Kuinka monta lasillista kuohuviinipullosta?
Artikkelin otsikko
Kuinka monta lasillista kuohuviinipullosta?
Kuvaus
Montako lasillista skumppapullosta tulee? Entä kuinka monelle riittää valkoviinipullosta? Kannattaa jakaa viini tasaisesti jokaiseen lasiin.
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo