Burrito on tyypillinen meksikolainen ruoka, jossa tortillan sisällä on erilaisia täytteitä, kuten salsaa, guacamolea, kermaviiliä, riisiä, lihaa ja kasviksia. Guacamolen voi helposti tehdä myös itse! Vaikein osuus burriton valmistuksessa on tortillan taittelu, sillä väärin taiteltuna puolet täytteistä valuu lautaselle ja pahimmassa tapauksessa syliin. Kannattaa siis opetella oikea tekniikka, jotta burriton syömisestä selviää puhtain sormin.

Tortillan taittelu:

  1. Kasaa täytteet tortillan keskelle. Huom! Mieluummin liian vähän täytteitä kuin liikaa.
  2. Ota tortillan reunoista kiinni ja heiluttele sitä niin, että täytteet asettuvat pitkittäissuuntaisesti.
  3. Taita tortillan vasen puoli täytteiden päälle ja painele sen reunaa hieman täytteiden alle.
  4. Taita seuraavaksi tortillan pohjaosa täytteiden päälle, jotta ne eivät pääse valumaan syödessä.
  5. Lopuksi rullaa tortilla kiinni vasemmalta oikealle.