Meksikolaisperäinen guacamole on monille tuttu kastike. Sitä käytetään etenkin dippinä nachojen kanssa. Guacamolen pääraaka-aine on avokado, joten se sopii hyvin myös monien ruokien, kuten tortillojen, lisukkeeksi. Kauppojen valmiit guacamole-dipit eivät vedä vertoja kotitekoiselle, joten kokeilepa seuraavan kerran tehdä guacamolea itse.

Guacamole ohje:

2 kypsää avokadoa
1 punasipuli
1 punainen chili
1 lime
n. 1 dl korianteria
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Vaiheet:

  1. Halkaise avokadot, poista siemenet ja kaiverra hedelmäliha lusikalla. Muussaa avokado haarukalla kulhossa.
  2. Hienonna punasipuli ja chili mahdollisimman pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita ainekset keskenään ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  4. Purista limen mehu sekaan ja lisää hienonnettu korianteri.