Korvapuustit maistuvat lähes kaikille ja ne kuuluvat perinteiseen suomalaiseen kahvipöytään. Niiden tekeminen on helppoa ja isommasta satsista voi laittaa osan myös pakkaseen. Näin tuoreita puusteja on saatavilla, jos vieraat saapuvat lyhyellä varoitusajalla.

20 isohkoa korvapuustia:

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kanelia
1,2 l vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
Lisäksi täytteeseen 100 g voita sekä sokeria ja kanelia, ja voiteluun kananmunaa.

Ohje:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  2. Lisää suola, sokerit ja kardemumma.
  3. Lisää osa jauhoista niin, että seos on paksua velliä. Vatkaa voimakkaasti, jotta taikina saa ilmaa.
  4. Alusta loput jauhoista vähitellen taikinan sekaan ja lisää pehmeä voi. Taikina on valmis, kun se alkaa irrota kulhon reunoista.
  5. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi (30-60 min).
  6. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä päälle voita, sokeria ja kanelia.
  7. Kääri taikinalevy rullalle, saumapuoli alaspäin. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia paloja.
  8. Käännä palat pystyyn niin, että kapein kohta on ylöspäin. Paina sormella kapea kohta alas.
  9. Kohota liinan alla, voitele kananmunalla ja koristele esimerkiksi sokerirouheella.
  10. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia, pullien koosta riippuen.