Jokainen varmasti muistaa mokkapalat koulun myyjäisten sekä kaverisynttäreiden vakioherkkuna. Mokkapalat ovat helppo leivonnainen ja pellillisestä riittää useammallekin herkkusuulle. Tässä ohje, jolla onnistut takuuvarmasti. Maistuvia herkutteluhetkiä!

Mokkapalat (pellillinen):

5 dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 dl sokeria
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa

Kuorrute:

1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria

Ohje:

  1. Sulata rasva ja laita se jäähtymään.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
  4. Sekoita joukkoon vielä voisula ja kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
  6. Tee kuorrute.
  7. Sulata voi ja sekoita muut aineet keskenään.
  8. Yhdistä seos voisulaan ja levitä kuorrute nopeasti jäähtyneen pohjan päälle. Kuorrute jähmettyy nopeasti!
  9. Koristele halutessasi nonparelleilla tai muilla valitsemillasi koristeilla.

Mokkapaloja tehdessä kannattaa huomioida, että reseptiin menee paljon tomusokeria.

Kommentit

kommenttia