Erilaisia versioita pizzapohjasta on varmasti yhtä monta kuin on täytteitäkin – loputtomasti. Toiset haluavat paksun ja pehmeän pohjan, toiset taas ohuen ja rapean. Kotitekoisessa pizzassa on usein koko pellin levyinen, paksuhko pohja. Jos kuitenkin tykkäät enemmän aidosta italialaisesta tyylistä eli ohuen rapeasta ja pyöreästä pizzapohjasta, kokeile tätä reseptiä. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä pizzakiveä.

1 iso tai 2-4 pientä pizzapohjaa:

1,5 dl vettä
15 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl durumvehnäjauhoja
Ripaus suolaa

Ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  2. Lisää suola ja oliiviöljy.
  3. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikina.
  4. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia. Voit myös tehdä taikinan jo edellisenä iltana valmiiksi ja laittaa sen jääkaappiin odottamaan.
  5. Kauli taikinasta haluamasi määrä mahdollisimman ohuita pohjia ja asettele ne pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 15 minuuttia.
  6. Lisää tomaattikastike, mozzarellajuusto sekä haluamasi täytteet.
  7. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
  8. Voit myös käyttää pizzakiveä, jolloin pohjasta tulee rapeampi. Laita pizzakivi uuniin ennen kuin laitat uunin päälle. Kun uuni on lämmennyt, laita pizza pizzakiven päälle ja anna kypsyä noin 10 minuutin ajan.
  9. Lisää valmiin pizzan päälle esimerkiksi tuoretta basilikaa tai rucolaa.