Riisipuuro on etenkin Pohjoismaissa hyvin perinteinen ruoka. Suomessa se on oleellinen osa etenkin jouluruokaperinteitä. Vanhan perinteen mukaan jouluna riisipuuron sekaan laitetaan kokonainen manteli ja sen löytänyt saa onnea tulevaan vuoteen. Manteli voi tarkoittaa myös häitä naimattomalle tai poikalasta lapsettomalle. Kouluissa mantelin löytänyt saa yleensä jonkun yllätyksen, kuten suklaapatukan, ja lapset santsaavatkin puuropäivinä tavallista enemmän.

Puuron valmistaminen on hyvin helppoa ja isommasta annoksesta saa aamupuurot koko viikoksi. Riisipuuroon kuuluu ehdottomasti ripaus kanelia ja se tuo varmasti joulun mieleen myös kesäaikaan.

4 annosta riisipuuroa:

  • 3 dl vettä
  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 7 dl maitoa
  • ripaus suolaa
  • kanelia ja sokeria

Ohje:

  1. Kiehauta vesi ja lisää riisit.
  2. Anna kypsyä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  3. Lisää maito ja hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
  4. Sekoita välillä ja varo polttamasta puuroa pohjaan.
  5. Lisää lopuksi suola.
  6. Ripottele puuroannokseen halutessasi kanelia ja sokeria.

Jos haluat vaihtelua riisipuuroon, korvaa perinteinen maito kaura-, soija- tai mantelimaidolla!

Kommentit

kommenttia