Kesällä tekee mieli jäätelöä koska on kuuma (tai ainakin pitäisi olla), ja koska kesällä nyt vaan kuuluu syödä jäätelöä. Jatkuva jäätelön ostaminen tulee kukkarolle kalliiksi, eikä se ainakaan edistä tavoitellun kesäkunnon ylläpitämistä – tai hankkimista. Viime vuosina sorbetit ovat yleistyneet ja hedelmäisen raikkautensa ansiosta ne tuovat täydellistä virkistystä kuumaan kesäpäivään. Myös kotitekoinen sima raikastaa kesähelteillä!

Onneksi sorbettia voi helposti tehdä myös itse ja säästää näin huimasti rahaa – puhumattakaan sen terveellisyydestä valmissorbetteihin verrattuna. Tarvitset vain toimivan tehosekoittimen, hunajaa sekä hedelmiä tai marjoja. Vaihtoehtoja on yhtä paljon kuin on hedelmiäkin ja niitä voi myös helposti sekoittaa keskenään. Tässä ohjeet kolmeen kesäiseen herkkuun:

Mansikkasorbetti:

0,5 kg mansikoita
3 rkl hunajaa

Kiivisorbetti:

n. 8 kiiviä
3 rkl hunajaa

Mangosorbetti:

2 kypsää mangoa
3 rkl hunajaa

Pilko marjat/hedelmät ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Lisää ne hunajan kanssa tehosekoittimeen ja sekoita nestemäiseksi. Kaada valmis seos astiaan ja anna jäätyä vielä hetken aikaa. Sitten eikun vain herkuttelemaan!

Nopeat tiedot
recipe image
Reseptin nimi
Sorbetti
Kirjoittaja
Julkaistu
Valmistusaika
Kypsennysaika
Tarvittava aika yhteensä