Vappu on kerran vuodessa, mutta simaa voi valmistaa muulloinkin. Käy erinomaisesti kesähelteille ja syksyn raikastamiseksi myös!

Ainekset:

puhtaita pulloja korkkeineen

5 l vettä
350 g sokeria
350 g fariinisokeria
2 sitruunaa
nokare hiivaa
rusinoita

Valmistus:

  1. Pese sitruunat ja kuori ulompi keltainen kerros kuorimaveitsellä.
  2. Poista kuoren kitkerä valkoinen osa ja viipaloi hedelmäliha.
  3. Laita viipaleet, keltaiset kuoret ja sokerit astiaan (kulhoon tai kattilaan).
  4. Kiehauta puolet vedestä (2,5 l) ja kaada astiaan ainesten päälle.
  5. Sekoita ja anna seistä kannella peitettynä noin puoli tuntia.
  6. Lisää loput vedestä kylmänä.
  7. Anna liemen lämmetä huoneenlämpöiseksi ja lisää hiiva.
  8. Anna liemen olla huoneenlämmössä noin päivän ajan, kunnes se alkaa käydä.

Pullotus:

  1. Steriloi pullot ja korkit keittämällä.
  2. Laita pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria.
  3. Kaada sima pulloihin siivilän läpi.
  4. Korkita pullot, mutta ei liian tiukkaan – pulloon kertyy painetta.
  5. Laita pullot viileään paikkaan tekeytymään.
  6. Sima on valmista juotavaksi, kun rusinat nousevat pinnalle – tähän kuluu muutama päivä.
Nopeat tiedot
recipe image
Reseptin nimi
Kuinka valmistan simaa?
Kirjoittaja
Julkaistu
Valmistusaika
Kypsennysaika
Tarvittava aika yhteensä