Vappu on kerran vuodessa, mutta simaa voi valmistaa muulloinkin. Käy erinomaisesti kesähelteille ja syksyn raikastamiseksi myös!

Ainekset:

puhtaita pulloja korkkeineen

5 l vettä
350 g sokeria
350 g fariinisokeria
2 sitruunaa
nokare hiivaa
rusinoita

Valmistus:

  • Pese sitruunat ja kuori ulompi keltainen kerros kuorimaveitsellä
  • Poista kuoren kitkerä valkoinen osa ja viipaloi hedelmäliha
  • Laita viipaleet, keltaiset kuoret ja sokerit astiaan (kulhoon tai kattilaan)
  • Kiehauta puolet vedestä (2,5 l) ja kaada astiaan ainesten päälle
  • Sekoita ja anna seistä kannella peitettynä noin puoli tuntia
  • Lisää loput vedestä kylmänä
  • Anna liemen lämmetä huoneenlämpöiseksi ja lisää hiiva
  • Anna liemen olla huoneenlämmössä noin päivän ajan, kunnes se alkaa käydä

Pullotus:

  • Steriloi pullot ja korkit keittämällä
  • Laita pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria
  • Kaada sima pulloihin siivilän läpi
  • Korkita pullot, mutta ei liian tiukkaan – pulloon kertyy painetta
  • Laita pullot viileään paikkaan tekeytymään
  • Sima on valmista juotavaksi, kun rusinat nousevat pinnalle – tähän kuluu muutama päivä

Kommentit

kommenttia