Pääsiäisen klassikkojälkiruoka pasha on yksi tunnetuimmista venäläisistä perinneruoista suomalaisissa ruokapöydissä. Toinen tunnettu pääsiäisruoka on lammaspaisti. Lue täältä, kuinka valmistaa lammaspaistia.

Pashan valmistukseen tarvitaan muotti, joka voi olla joko erikseen tarkoitusta varten hankittu pashamuotti, tai korvaava ratkaisu, esimerkiksi kahvinsuodatin. Tärkeintä on, että muotti on tukeva.

Pasha (6-8 annosta):

pashamuotti
sideharsoa

150 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 prk maitorahkaa
(à 250 g)
2 dl kuohukermaa
1 dl appelsiinimarmeladia
1 dl mantelilastuja
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun:

kermavaahtoa
hedelmäsäilykettä

Valmistus:

  1. Kuumenna voi pehmeäksi.
  2. Lisää voihin sokeri ja vaahdota seos.
  3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää maitorahka ja kerma.
  5. Kaada seos kattilaan.
  6. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä hellävaroen sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä.
  7. Laita kattila kylmään veteen ja jäähdytä noin 20 minuutin ajan.
  8. Mausta pasha marmeladilla, vaniljasokerilla ja murennetuilla mantelilastuilla.
  9. Vuoraa muotti kostealla sideharsolla.
  10. Kaada pasha valumaan muottiin ja nosta jääkaappiin noin vuorokaudeksi.
  11. Kumoa pasha tarjoiluastialle seuraavana päivänä.
  12. Koristele säilykehedelmillä ja kermavaahdolla.
Nopeat tiedot
recipe image
Reseptin nimi
Kuinka valmistaa pashaa?
Kirjoittaja
Julkaistu
Valmistusaika
Kypsennysaika
Tarvittava aika yhteensä
Arvostelujen keskiarvo
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)