Ei ole olemassa mitään helppoa kikkaa, jolla kaikista finneistä pääsisi eroon silmänräpäyksessä. Kaupoista ja apteekeista löytyy puhdistusaineita joka lähtöön, mutta mikään tuote ei pysty täysin varmasti takaamaan toivottua lopputulosta.

Jos haluat säästää rahaa tai et halua tunkea naamaasi kymmeniä eri kemikaaleja, kannattaa suunnata luontaistuotekauppaan tai ihan perusmarkettiin. Tässä muutamia vinkkejä, joilla monet ovat päässeet eroon finneistä:

1. Teepuuöljy

Teepuuöljy on antiseptinen, eteerinen öljy, joka puhdistaa ja desinfioi ihoa kuivattaen samalla finnejä ja mustapäitä. Helpoin tapa käyttää teepuuöljyä on kastella vanupuikko, kaataa siihen vähän öljyä ja painella sillä finniä muutaman sekunnin ajan.

2. Konjac-sieni

Konjac-sieni on 100% luonnollinen, väriaineeton sekä biohajoava. Sienen pääraaka-aine, glukomannaani-ravintokuitu sisältää mm. natriumia, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä, jotka tunnetusti lisäävät ihon hyvinvointia ja ehkäisevät epäpuhtauksien muodostumista. Konjac-sienen käyttö on hyvin helppoa: liota sientä muutama minuutti vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja hiero sillä kasvoja pyörivin liikkein.

3. Himalajan suolasaippua

Suolasaippuan luonnolliset mineraalit puhdistavat ja desinfioivat ihoa. Sen on todettu auttavan etenkin akneen ja atooppiseen ihottumaan. Kastele saippuapala ja hiero sillä kasvoja hellästi. Säilytä suolasaippuaa kuivassa paikassa.

4. Aloe vera

Aloe vera sisältää erilaisia vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja, jotka ylläpitävät ihon hyvinvointia. Voit käyttää kaupoista löytyviä aloe vera -geelejä, mutta tehokkaimman tuloksen saat oikealla kasvilla. Esimerkiksi Ikeasta saat kyseisen kasvin muutamalla eurolla, joten kovinkaan kalliiksi tämän testaaminen ei tule. Halkaise aloe veran lehti ja hiero lehden tahmealla sisäpinnalla kasvojasi. Anna vaikuttaa hetki ja huuhtele pois.

5. Valkosipuli

Valkosipulilla on tunnetusti monia terveyshyötyjä ja sen sisältämä rikkipitoinen alliini-aminohappo puhdistaa ja desinfioi ihoa. Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero sillä finniä muutaman minuutin ajan. Käsittely kannattaa tehdä iltaisin, sillä valkosipulista jää tiettävästi melko voimakas haju.

6. Kaurahiutaleet

Kaurahiutaleet poistavat kasvoilta likaa ja kuorivat ihoa. Ota kourallinen kaurahiutaleita ja sekoita ne veteen. Kun hiutaleet ovat puuroutuneet, levitä seos kasvoille pyörivin liikkein. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele pois. Erittäin hyvä puhdistuskeino niille, jotka syövät aamupalaksi puuroa – jätä puurosta pari ruokalusikallista sivuun jäähtymään ja pese kasvosi sillä!

7. Hammastahna

Monet ovat testanneet hammastahnaa finneihin, sillä tahnan kuivuessa myös finneissä oleva tali kuivuu. Levitä hammastahnaa suoraan finnien päälle esimerkiksi vanupuikolla, anna vaikuttaa puolisen tuntia ja huuhtele pois. Toista tätä päivittäin parin viikon ajan tai kunnes huomaat finnien kadonneen.

Ihon hoidossa maltti on valttia, joten älä turhaudu, jos et huomaa tuloksia heti seuraavana päivänä. Yhtä keinoa kannattaa testata muutaman viikon ajan ja siirtyä seuraavaan, jos havaittavia vaikutuksia ei ilmaannu. Lue myös, kuinka tehdä itse kasvonaamioita!

Summa summarum
Kuinka päästä eroon finneistä?
Artikkelin otsikko
Kuinka päästä eroon finneistä?
Kuvaus
Ei ole olemassa mitään helppoa kikkaa, jolla kaikista finneistä pääsisi eroon silmänräpäyksessä. Kaupoista ja apteekeista löytyy puhdistusaineita joka lähtöön, mutta mikään tuote ei pysty täysin varmasti takaamaan toivottua lopputulosta.
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo