Monet kärsivät tummista silmänalusista, jotka saavat kasvot näyttämään väsyneiltä. Etenkin huonosti nukutun yön jälkeen silmänaluset ovat tummat ja turvonneet, ja vaaleaihoisilla tumma väri näkyy selvemmin. Perintötekijöillä on tässäkin asiassa merkitystä, ja silmänaluset voivat olla tummat terveellisistä elämäntavoista huolimatta. Silloin ei auta kuin kokeilla luonnollisia hoitokeinoja ja käyttää peitevoiteita.

1. Nuku tarpeeksi

Unenpuute tekee ihosta kalpeamman, minkä seurauksena verisuonet näkyvät selkeämmin.

2. Juo vettä ja kosteuta

Iho tarvitsee runsaasti vettä pysyäkseen terveenä. Myös silmänaluset kuivuvat, joten kannattaa käyttää silmänympärysvoiteita.

3. Vältä suolaisia ruokia

Liiallinen suolan käyttö kerryttää nestettä elimistöön, minkä seurauksena silmänalusten verisuonet turpoavat ja näyttävät tummemmilta.

4. Älä tupakoi

Myös tupakka kerryttää nestettä elimistöön.

5. Suojaa ihosi auringonvalolta

Auringonvalo haurastuttaa ihoa, joten verisuonet näkyvät selkeämmin. Muista siis käyttää kesällä aurinkorasvaa ja -laseja.

6. Kurkkuviipaleet

Kurkku kirkastaa ihoa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Laita paksut kurkkuviipaleet hetkeksi jääkaappiin. Pidä kylmiä viipaleita silmien päällä noin 15 minuuttia ja huuhtele kasvot sen jälkeen lämpimällä vedellä.

7. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka vähentävät silmänalusten turvotusta. Keitä kaksi pussillista teetä ja laita pussit sitten puoleksi tunniksi jääkaappiin. Pidä kylmiä teepusseja silmien päällä 10-15 minuuttia ja huuhtele kasvot lopuksi lämpimällä vedellä.

8. Maito

Maitohapot pehmentävät ja kosteuttavat ihoa. Liota vanulappuja kylmässä maidossa ja annan niiden vaikuttaa silmien päällä 5 minuutin ajan. Huuhtele kasvot lopuksi lämpimällä vedellä.

9. Tomaatti

Tomaatti poistaa ihon tummentumia ja sen sisältämät antioksidantit raikastavat ihoa. Muussaa tomaatti ja lisää sekaan ruokalusikallinen sitruunamehua ja jauhoja. Levitä seos silmänalusille ja anna vaikuttaa 15 minuuttia ennen kuin huuhtelet sen pois.

10. Kookosöljy

Kookosöljy kosteuttaa ihoa ja vähentää silmänalusten tummuutta. Hiero kookosöljyä silmänalusiin ja anna vaikuttaa yön yli.