Vaikka UV-säteilyn riskit tiedetään, ovat solariumit silti kovassa käytössä. Ihosyövän riski on kasvanut etenkin nuorilla, jotka haluavat ylläpitää rusketustaan myös talviaikaan. Alle 35-vuotiaana aloitettu säännöllinen solariumin käyttö lisää melanooman riskiä 75 % ja vanhentaa ihoa huomattavasti. Suomessa solariumia saavat käyttää vain yli 18-vuotiaat, ja sen aiheuttamista riskeistä tulee ilmoittaa käyttäjille.

Jos riskeistä huolimatta haluat saada rusketusta solariumin avulla, käytä sitä vastuullisesti. Itseruskettavat voiteet ovat terveyden kannalta parempia ja ne sopivat kaikille ihotyypeille. Mikäli et onnistu ruskettumaan auringossa, et rusketu kunnolla solariumissakaan. Säteilyturvakeskuksen suosittelema enimmäismäärä on 20 kertaa vuodessa. Ensimmäisillä kerroilla solariumia tulisi käyttää vain 5 minuuttia ja kahden ensimmäisen solariumkäynnin välissä tulisi olla ainakin 48 tuntia.

Monet solariumin tarjoajat ylistävät sen tuomia terveyshyötyjä, mutta todellisuudessa siitä on iholle paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. D-vitamiinia saa talvella purkista, eikä solariumkuuri ehkäise ihon palamista etelänmatkoilla. Iho ei paksuunnu solariumin aiheuttaman rusketuksen myötä, joten todellisuudessa se antaa vain suojakerrointa 2-4 vastaavan suojan ihollesi. Tiedätkö, kuinka paljon D-vitamiinia tulisi saada päivässä?

Summa summarum
Kuinka usein voi käydä solariumissa?
Artikkelin otsikko
Kuinka usein voi käydä solariumissa?
Kuvaus
Harkitsetko solariumin käyttöä? Alle 35-vuotiaana aloitettu säännöllinen solariumin käyttö lisää melanooman riskiä 75% ja vanhentaa ihoa huomattavasti.
Julkaisija
Kuinka.fi
Julkaisijan logo